Sunday, August 12, 2007

မုန္႕ဟင္းခါး myanmar monhingar (burmese )

မုန္႔ဟင္းခါး ကို စားဘိဳ.ရာ မုန္႕ဖတ္လိုဘာတယ္
ဟင္းလ်ာကေတာ့ ငါး၊ပုဇြန္ၾကိဳက္ရာ သံုးလို႕ရပါတယ္
ငါးကို ငံျပာရည္ႏွင့္ျပဳတ္ပါ။ အသားႏႊင္ထားပါ။ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴဂ်င္းေထာင္း ျပီး ဆီ ဒယ္အိုးမွာဆီသတ္ပါ။
ဆီသတ္ဆိုရာမွာ ဆီက်က္ရင္ ေထာင္းထားတာထည့္ နႏြင္းမွဳန္႕ျငဳပ္သီးမွဳန္.ထည္. ခ်ိဳမွဳန္. ထည္.ပါ။
ဆန္မွဳန္.ကို ေလွာ္ျပီး က်ိတ္ထားပါ။ပဲမွဳန္.က်က္ေ၇ေဖ်ာ္ ထားပါ။ခုဏကငါးျပဳပ္အိုးမွာ
ခုေဖ်ာ္ထားတာေတြထည့္ပါ။
ဆီသတ္ထားတဲ.အိုးထဲကို ငါးႏြာထားတာ ထည္.လံုးပါ။
ခုဏကေဖ်ာ္ ားတာေတြထည့္ထားတဲ့အိုးထဲကို ခုငါးဆီသတ္ထားတာထည့္ပါ။
ေပါ့ငံျမည္း ဆပလင္ ထုထည္. ဆီသတ္ရာမွာလည္း ဆပလင္ေထာင္းထည္.ရပါတယ္။
ျငဳပ္ေကာင္း မွဳန္႕ထည္.။
မုန္.ဖတ္ထည္းမွာ ဟင္းေရပူပူည့္ျပီး ပဲေက်ာ္ ၾကက္သြန္ေက်ာ္ စသည္တို့ႏွင့္တြဲဘက္စားပါ
အြန္ေစာ

ျမန္မာ မုန္႔

ျမီးေရွ
ျမီးေရွ (မုန္.တီနန္းလတ္)
၀က္သား
အထပ္သား (၀က္မစားၾကက္)..ဆားနယ္ႏူးေအာင္ျပဳတ္အမ်ွင္ေသးေသးႏႊင္ အရိဳးကိုဆက္ျပုတ္
မုန္. ကို ေရေႏြးဆူေလာင္း ဆန္ခါစစ္ထား
ၾကက္သြန္ျဖူနီ ဆီသတ္
ခ်င္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴ တမ်ိဳးစီ ေထာင္းထား ေရနနဲထည္.ထား
ငရုပ္သီးေျခာက္ေၾကာ္ထား
ေကာ္မွုန္. ေ၇ေနြးနဲ.ေဖ်ာ္ထား
ပဲပင္ေပါက္ေရေနြးေဖ်ာ
မုန္ညင္းခ်ဥ္၊ ၾကက္သြန္မိတ္။တရုပ္န့နံ လွီးထား
ပန္းကန္ထဲတြင္
မုန္.တီထည္.၊ အသားဖတ္ထည္.၊ငံျပာရည္၊ ဆီခ်က္၊ေကာ္ရည္၊အခ်ိဳမွုန္.၊တရုပ္ပဲငပိ
ၾကက္သြန္မိတ္၊ၾကက္သြန္ျဖဴဂ်င္းရည္၊အထက္ကလွီးထားသည္မ်ားထည္.ျပီးစားေပေတာ.ေကာင္းေကာင္း
ဟင္းခ်ိဳထဲငရုပ္ေကာင္း ခတ္ပါ