Monday, September 10, 2007

kyae owe (ေၾကးအိုး) chinese .myanmar food

ေၾကးအိုး

၀က္ရိုး၊ ၀က္သား (ၾကိတ္ျပိးသား)၊ ၀က္သဲ၊ ေၾကာက္ကပ္၊ ငါးလံုး၊ ငံုးဥ၊ မုန္ညင္းး၊ တရုပ္မ်က္၊ ...စသည္တို ့ လိုအပ္ပါသည္

၀က္ရုိုးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီးျပဳတ္ပါ။ ၁၅-၂၀ မိနစ္ေလာက္ၾကာရင္ ျပဳတ္ထားတဲ့ ၀က္ရိုးကို ေရသြန္လိုက္ပါ။ ေရအသစ္ထည့္ျပီး မီးေႏြးေနြးေလးနဲ ့ျပဳတ္ပါ။ ဆား သင့္တင့္ေအာင္ထည္ ့ပါ။ သၾကားအနည္းငယ္ထည္ ့ပါ။ ( အခ်ိဳမွဳန္ ့မသံုးလုိသူမ်ားတြက္ သၾကားက သင့္ေတာ္ပါတယ္)

၀က္သားၾကိတ္ထားတဲ ့အထဲကို ေကာ္မွဳန္ ့၊ ၾကက္ဥတလံုး၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ အမွဳန္ ့ေထာင္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾက္ာ္မွဳန့္၊ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္ ့ ့၊ ငရုပ္ေကာင္း၊ ဆား၊ ပဲငံျပာရည္၊ ငံျပာရည္ထည္ ့ပါ။ သမေအာင္ေမြျပီးသြားရင္ ၀က္သားျပဳတ္ထားတဲ ့ အထဲကို အလံုး အလံဳးေလးေတြ လုပ္ထည္ ့ပါ။ ေရေပၚ ေပါေလာ ေပၚလာရင္ ျပန္ဆည္ပါ။

၀က္အသဲကို ေရစင္ေအာင္ေဆးပါ၊ ျပီးရင္ အတံုး အရြယ္ေတာ္ေလးတုန္းျပိး ဆားနယ္ပါ။ ျပီးရင္ ၁၀-၁၅ မိနစ္ေလာက္ျပဳတ္ပါ။ (၀က္သည္းက ၾကာၾကာျပဳတ္ရင္ မာသြားတတ္ပါသည္) တရုပ္မဆာလာ ၾကိဳက္ရင္ တပြင္ ့နွစ္ပြင္ ့ေလာက္ ထည္ ့ျပဳတ္ပါ။

ေၾကာက္ကပ္ကို ဆီးေၾကာေလးေတြ စင္သြားေအာင္လွီးထုတ္ပါ။ ျပီးရင္ ဆား၊ ေဘကင္ဆိုဒါနဲ ့ နယ္ေဆးပါ။ သံပုရာသီးနဲ ့လဲေဆးလို ့ရပါတယ္။ အနံ ေျပာက္သြားေလာက္တဲ ့ထိေဆးျပီးရင္ တရုပ္မဆလာပြင္ ့ နဲနဲ နဲ ့ ျပဳတ္ပါ။ ( ေၾကာက္ကပ္ အနံ ့ သည္ အနည္းငယ္ ျပင္း သျဖင္ ့ မၾကိုက္တတ္ရင္ မလုပ္စားပါနဲ ့ )

အဲ ဆံၾကာဇံကိုလဲ ေရစိမ္ထားပါ။

မုန္ညင္းကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး။ အရြယ္ေတာ္ ခ်ိဳးပါ၊

တရုပ္မ်က္ကိုလဲ ေဆးၾကီး။ ခပ္ရွည္ရွည္္ လွီးးပါ။

ငံုးဥျပဳတ္ပါ

အားလံုးရျပီဆိုရင္

အိုးေသးေလးထဲကို ၀က္ရိုးျပဳတ္ရည္ တပန္းကန္စာ။ ၾကာဇံ နည္းငယ္ထည္ ့ျပဳတ္ပါ။ အသည္း ေက်ာက္ကပ္ အသားလံဳး ငါးလံဳးနဲ ့ မုန္ညင္းတို ့ကိုထည္ ့ျပဳတ္ပါ။ ငံုးဥျပဳတ္ထည္ ့ပါ၊ အခ်ိဳ အငံ ျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ပါ၊ ရျပီဆိုရင္ တရုပ္မ်က္နဲနဲ၊ ႏွမ္းဆီေလး ေလးစက္ေလာက္နဲ ့ ငရုပ္ေကာင္း နဲနဲ ထည္ ့ပါ။

No comments: